2013/06/11

alkukesän uuden musan vinkkaukset


Vampire Weekend on ollut mulle pitkään niitä bändejä, jota oon ollut valmis ostamaan levyllisen yhden biisin perusteella (kattokruunulevyä on tullu pyöriteltyä useeseen otteeseen kädessä). Tällä viikolla kuulin radiosta toisen biisin, nyt en ees muista minkä, ja sen fiiliksen ja kannen nätteyden yhteisvaikutuksesta ostin lauantaina Äxästä poppoon uusimman plätyn Modern Vampires of the Cityn. Hyvä valinta.

Sinkkubiisinäkin näköjään tunnetun Diane Youngin ja Finger backin lisäks levyllä tanssittaa nostalgiselta kolinarummuillaan kajahtavaan pirtee poprock, tosin kiinnostus kerkee parissa kohdassa hairahtumaan muualle (imo) vähän mieleenpainumattomimmissa biiseissä, esimerkkinä kakkosbiisi Unbelievers. Stemmalaulu ja ihanat syntikat pelastaa kyllä persoonattomuudelta ja tunnelmattomuudelta. Ja se, että levy alkaa niinkin loistavalla fiilistelybiisillä kuin Obvious Bicycle.

Toinen mahtava (tai oikeestaan mahtavampi) tärppi kesäsoittolistalle tulee Suomen parhaalta bändiltä Rubikilta.

Lataa ilmaseks Fake Music Mixtape kuvaa klikkaamalla Rubikin virallisilta sivuilta. Ladatkaa, toverini! Niin seesteistä, niin yläilmoissa, niin sisäänsä vangitsevaa tarkasti kuunnellessa, niin fiilistä tuovaa kesäiltaan, miksei päiväänkin. Hyppäys taas uuteen suuntaan Solariin verrattuna, ehkä jopa vähän takaisin Data bandits -EP:hen päin? Silkkaa Rubikia, ei voi kuin ihastella.

1 kommentti:

thx!