2011/09/14

cupcakes de noix

Tää päivä on ollu taas sellanen, että tarkotus oli tehdä kunnon postausta tälläsen täyttelemisen sijaan, mut tilanne vaatii nyt toista. Plus iTunes ja Youtube ei pelitä :---(
Jaan siis kanssanne yhen ehdottomista suosikkiresepteistäni, löytynyt kirjasta Ruokasuosikit: Muffinit ja leivonnaiset (just se aina alennuksessa oleva pikkukirja!). Tää versio on itse vähän muokkaamani ja paremmaks havaitsemani :---D Toi akuperäinen jenkkiversio grammamäärineen vielä kun turhan monimutkainen keittiövaa'attomalle leipojalle.


Saksanpähkinä-cupcaket
n. 12kpl

85g saksanpähkinöitä
75g pehmeää voita
1 1/4 dl sokeria
puolikkaan sitruunan tai appelsiinin raastettu kuori
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa

Kuorrute:
melkein 100g pehmeää voita
n. 3 dl tomusokeria
puolikkaan sitruunan tai appelsiinin raastettu kuori
n. 1 tl sitruunamehua

12 saksanpähkinää koristeeksi


1. Rouhi saksanpähkinät (monitoimikoneessa, perunanuijalla...). Lisää pehmeä voi pieninä paloina sokerin, sitruunan/appelsiininkuoren (jos käytät appelsiinia, käytä vain hieman vajaa 1/2 kuorta), munien sekä keskenään sekoitetun jauhon ja leivinjauheen kanssa ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lusikoi muffinipellin syvennyksissä oleviin tai kaksinkertaisiin paperivuokiin.
2. Paista 190-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes ne ovat hyvin kohonneet ja kullanruskeita. Jäähdytä hyvin.
3. Tee kuorrute: Vaahdota voi kuohkeaksi (puulusikka on tähän paras, jos ei suosi sähkövatkaimia). Siivilöi joukkoon tomusokeri ja lisää sitruunankuori ja -mehu. Levitä muffinien pinnalle ja koristele saksanpähkinöillä.
Kuorrutteen teossa ei kannata katsoa ainesten määriä niin tarkasti, lisäillä vain tarkkailla, milloin koostumus on omasta mielestä hyvä. Siitä kannattaa tehdä kuitenkin tarpeeksi jähmeää - hyvä testi on kokeilla, tippuuko kuorrutus lusikasta kuinka helposti. Niin helposi kuin se siitä tippuu, valuu kuorrutus myös cupcakejen päältä.


Hoho sainpahan tilaisuuden testailla blockquotee :---D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

thx!